Pomajorán obyčajný (oregano) - list narezaný - Origanum vulgare - Herba origani 50 g
Kód: RUZ8484Podrobný popis
Pomajorán obyčajný (oregano) - list narezaný - Origanum vulgare - Herba origani
Sušený, narezaný list pomajoránu obyčajného, tiež známeho ako oregáno. Je to aromatická bylina s jemnou chuťou a vôňou, ktoréz nej robia obľúbenú prísadu v kuchyni, ale má aj značný prínos pre zdravie.
List pomajoránu obyčajného obsahuje karvakrol, tymol, flavonoidy, vitamín K a vitamíny skupiny B, draslík, železo a vápnik.
Priaznivé vlastnosti pomajoránu obyčajného:
- podpora tráviaceho systému - pomáha zlepšovať trávenie a môže zmierňovať tráviace ťažkosti, ako je nadúvanie, plynatosť a ťažkosti so spaľovaním jedla, podporuje normálnu činnosť pečene a žlčníka,
- podpora kardiovaskulárneho systému - pomáha udržiavať pružnosť ciev a zdravý krvný tlak, čím sa znižuje riziko vysokého krvného tlaku a kardiovaskulárnych ochorení,
- antioxidant - obsahuje flavonoidy a kyselinu rozmarínovú, ktoré chránia bunky pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a oxidatívnym stresom,
- podpora kojenia,
- priaznivo vplýva na duševné zdravie - pomáha zmierňovať stres, upokojuje myseľ,
- podpora normálnej činnosti dýchacej sústavy - jeho antibakteriálne a protizápalové vlastnosti podporujú zdravie dýchacieho systému a chránia ho pred infekciami,
- zlepšuje kvalitu spánku,
- zlepšuje kvalitu pokožky - chráni ju pred predčasným starnutím a udržiava jej zdravý vzhľad.
Pomajorán obyčajný sa v kuchyni často využíva na dochutenie rôznych druhov polievok, omáčok, šalátov, dochutenie pizze, alebo ako súčasť provensálskeho korenia.
Použitie
Pomajorán obyčajný môžete použiť na prípravu nálevu, tinktúry alebo ako korenie.
V prípade záujmu o väčšie množstvo alebo o veľkoobchodnú spoluprácu, nás neváhajte kontaktovať. Kontakty na našich obchodných zástupcov a viac informácií nájdete tu: https://www.bioruza.sk/velkoobchodny-predaj
Dodatočné parametre
Kategória: | Korenie |
---|---|
Objem: | 50 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.