Olej z PESTRECA mariánskeho BIO Pödör

Kód: 013044 013068 Zvoľte variant
14,40 € 26 € od 14,40 € –9 % –11 % až –11 %
Olej z PESTRECA mariánskeho BIO Pödör
14,40 € 26 € od 14,40 € –9 % –11 % až –11 % 13,03 € 23,04 € od 13,03 € 10,86 € bez DPH 19,20 € bez DPH od 10,86 € bez DPH
Skladom Skladom Zvoľte variant
Objem
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
25.11.2024 25.11.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia

Pozoruhodne výrazná zlatistá farba, orieškovo-trávová vôňa a množstvo cenných ingrediencií: Ostropestrecový olej je často označovaný ako elixír, o ktorého liečivej sile ospevovali už starovekí ľudia. Olej z pestreca mariánskeho, ktorý sa získava zo semien pestreca mariánskeho, je dodnes obľúbenou potravinou v miestnych kuchyniach.

Detailné informácie

Podrobný popis

Aromatická sila staroveku

Pozoruhodne výrazná zlatistá farba, orieškovo-trávová vôňa a množstvo cenných ingrediencií: Ostropestrecový olej je často označovaný ako elixír, o ktorého liečivej sile ospevovali už starovekí ľudia. Olej z pestreca mariánskeho, ktorý sa získava zo semien pestreca mariánskeho, je dodnes obľúbenou potravinou v miestnych kuchyniach.

Pestrecový olej Pödör je 100 percentne prírodný a nie je filtrovaný ani rafinovaný. Semená ostropestreca sú jemne lisované za studena, aby sa zachovali všetky ingrediencie. Preto je rastlinný olej taký zdravý: kyselina linolová a vitamíny A a E dodajú telu všetko, čo potrebuje, aby zostalo zdravé a krásne.

 

POUŽÍVANIE OLEJA Z PESTRECA LISOVANÉHO ZA STUDENA

Aby sa nezničil obzvlášť vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, olej z ostropestreca mariánskeho nikdy neprehrievajte. Aby sa čo najviac zachovali cenné zložky, olej z ostropestreca sa odporúča na šetrné varenie a varenie v pare. Olej z ostropestreca mariánskeho, pokvapkaný surovou alebo dusenou zeleninou, na dochutenie polievok a samozrejme v šalátových dresingoch, rozvinie svoju plnú chuť, ktorá jemne pripomína trávu.

Liečivú silu poznali už v staroveku aj lekárničky. Jemne vmasírovaný do bolestivých miest rozvíja svoj účinok pri pomliaždeninách a športových úrazoch, ako aj pri chronických ochoreniach.

 

POZITÍVNE ÚČINKY OLEJA Z OSTROPESTRECA

Pestrecový olej je bohatý na  nenasýtené mastné kyseliny  a má najvyšší podiel kyseliny linolovej. Kyselina linolová má mimoriadne pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém.

Pestrec mariánsky – prírodná liečivá sila pre pečeň .

Za studena lisovaný olej z ostropestreca mariánskeho sa získava zo semien pestreca mariánskeho. Jeho cenné zložky, najmä účinná látka silymarín, priaznivo pôsobia na pečeň a organizmus. Hovorí sa, že má ochranný, antitoxický a protizápalový účinok na pečeň. Cenné zložky za studena lisovaného oleja z ostropestreca mariánskeho navyše posilňujú srdce a imunitný systém a dokážu napríklad predchádzať škodám spôsobeným toxínmi, ako sú alkohol, lieky či ťažké kovy.

Olej z ostropestreca mariánskeho, ktorý sa používa zvonka, môže  znížiť prejavy akné vďaka svojim protizápalovým a antibakteriálnym vlastnostiam. Okrem toho má ostropestrecový olej pri pravidelnej masáži vplyv na bolesti kĺbov, reumu, vyvrtnutia a pomliaždeniny.

 

INGREDIENCIE

100% olej z bio semien ostropestreca mariánskeho

VÝŽIVOVÉ FAKTY

100 g obsahuje v priemere:

Energia: 3693 kJ / 898 kcal

Tuk: 99,6 g

z toho:

Nasýtené mastné kyseliny: 9 g

Mononenasýtené mastné kyseliny: 13 g

Polynenasýtené mastné kyseliny: 78 g

Sacharidy: 0 g

z toho:

Cukor: 0 g

Bielkoviny: 0 g

Môže obsahovať stopy orechov, arašidov a sezamu!

OMEGA MASTNÉ KYSELINY

Omega 3: 0,3 g

Omega 6: 59,8 g

Omega 9: 13 g

SKLADOVANIE

Neotvorený , skladovaný na chladnom a suchom mieste mimo priameho slnečného žiarenia, má trvanlivosť 14-18 mesiacov. Presný dátum spotreby je uvedený na fľaštičke.

Po otvorení  by sa mal spotrebovať do 3-4 mesiacov, aby sa nestratili cenné zložky.

Nefiltrovaný olej  - pred použitím pretrepte!

Krajina pôvodu : Rakúsko

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: